Holstein Flowers

Online de bloemetjes buiten zetten

Holstein Flowers is een prachtig familiebedrijf gelegen aan de rand van het Westland. Ze zijn zelf erg bescheiden, maar behoren tot de marktleiders in de Gerberawereld. Holstein Flowers kweekt meer dan 120 soorten en daarvan is maarliefst 80% uit eigen veredeling. Wie het bedrijf binnen stapt, voelt en ruikt de passie waarmee iedereen te werk gaat. Panorama Studios gaat graag voor deze partij aan de slag!

Meer

Probleem

Gedateerde website voldeed niet aan moderne wensen

Deze innoverende gerberakwekers hebben hun communicatie al jaren goed op de rit staan. De locaties staan er prachtig bij, de corporate communicatie is prima en ook het wagenpark valt niets op aan te merken. Het enige wat ontbrak was een goede website. De website was de familie Holstein al jaren een doorn in het oog.

De uitstraling lag niet in lijn met de overige communicatie uitingen en het beheer was nagenoeg onmogelijk geworden. Holstein Flowers wilde graag in zee met een partij die het hele project kon begeleiden en een aanspreekpunt voor de lange termijn zou zijn. Panorama Studios won de pitch en mocht aan de slag.

Het doel

De bloemist inspireren met visueel spektakel

De bloemist zoekt altijd naar creativiteit en inspiratie. Deze groep adopteert als eerste de nieuwe rassen en wordt blij van A-kwaliteit. Daarnaast vindt Holstein Flowers het erg belangrijk om hun grote assortiment enthousiast te presenteren aan de buitenwereld. Dit alles moet makkelijk kunnen worden beheerd door de communicatiemedewerker binnen het bedrijf.

Plan van aanpak

Van briefing klant naar kraakhelder advies

Aan de hand van de briefing van Holstein Flowers kwam Panorama Studios met een aantal ideeën. Allereerst moesten er goede foto’s gemaakt worden van zowel het assortiment als het bedrijf. Dit verhaal willen we zo min mogelijk in tekst en zoveel mogelijk met beeld vertellen. Daarnaast kent de gerbera wereld een aantal pieken per jaar: Valentijnsdag, pasen, moederdag, kerst etc. Elk moment kent z’n eigen set van bloemen. Om de actualiteiten goed in beeld te brengen hebben we een speciale shoot georganiseerd waarin deze verschillende momenten worden vastgelegd vanuit het perspectief van de bloemist. Bij binnenkomst wordt de bezoeker dus verwelkomd door een actueel beeld met actuele bloemen.

Het volgende focuspunt was het assortiment. Met een duidelijk productoverzicht heeft Holstein Flowers altijd een actuele folder beschikbaar waarin de bezoeker met gebruik van filters snel tot de relevante soorten komt.

Het resultaat

Oogstrelende presentatie en makkelijk bij te houden met CMS

Na lancering waren de reacties erg positief. Niet alleen de familie Holstein zelf, maar ook het personeel, de handel en vooral de bloemist reageerden positief op de nieuwe website. De statistieken leerden ons dat het aantal bezochte pagina’s flink steeg en de mobiele bounce-rate terugliep van 80 naar 40%.

Altijd actueel met prachtige

Seizoensfotografie

Hier staan de producten

Écht op een voetstuk

Het familiebedrijf gevat in een

Eigentijds smoelenboek

Gekozen oplossingen

Maatwerk design

  • Custom bedrijfs- en productfotografie
  • Virtual tours
  • Gebruiksvriendelijk CMS-systeem

 

“Het is vaak moeilijk om duidelijk te maken wat je wilt als je iets al helemaal voor je ziet in je hoofd... Dit bleek echter een ‘makkie’ voor Panorama Studios! Daar waren wij écht blij verrast mee! Door het stellen van de juiste vragen, werd hen duidelijk wat wij voor ogen hadden. Helemaal top! Daarna kon er gebouwd worden. Alles verliep smoothly. Ook als we nu met een vraag komen, staan ze voor je klaar. Dat noemen wij Service met een hoofdletter S!

Leo van Holstein - Algemeen Directeur